Aanbieding

logo Pleun Klaver holistisch masseur

Holistisch masseur

Pleun Klaver werkt op afspraak in onze salon op:

  • dinsdagmiddag
  • zaterdagochtend

Pleun Klaver:

“Ons lichaam is dé plek waar we iedere dag in wonen, zorg er goed voor.”

Voor welke doeleinden is een holistische massage toe te passen?

  • Ontspanning voor het lichaam en de geest.
  • Milde lichamelijke klachten (vastzittende stijve spieren, pijnlijke gewrichten, etc.).
  • Het bevorderen van de energiehuishouding in het hele lichaam.
  • Het opruimen van de afvalstoffen in het lichaam met als gevolg minder verzuring en meer energie.
  • Meer rust en een moment voor jezelf.

Een holistische massage vindt zijn oorsprong in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het lichaam en de geest worden gezien als één. Daarom kunnen klachten (fysiek, emotioneel en mentaal) ook nooit los van elkaar worden gezien. Een holistische massage richt zich op meer dan alleen het losmaken van een pijnlijk lichaamsdeel. Preventief ons lichaam op een gezonde manier voeden en onderhouden wordt gezien als een hoge waarde in de Traditionele Chinese Geneeskunde. In tegenstelling tot de westerse geneeskunde, die veel meer gericht is op het verhelpen en behandelen van klachten in plaats van het voorkomen ervan.

Tijdens de massage masseer ik op het verloop van de meridianen. De meridianen in het lichaam zijn energiebanen verbonden aan een orgaan. Ook emoties horen bij een bijbehorende meridiaan. De meridianen kunnen gezien worden als een soort snelwegen met informatie voor het lichaam. Is er file? Dan ontstaan er stagnaties en dus problemen in het lichaam. Het masseren van de meridianen heeft als doel het bevorderen van de energiedoorstroom in het hele lichaam en heeft dus ook een positief effect op onze emoties. Er ontstaat zo een betere doorbloeding in de weefsels, pijnvermindering en ontspanning.

Tijdens de massages kunnen we er samen ook voor kiezen Guasha toe te passen. Guasha is een eeuwenoude schraaptechniek. Middels een speciale schraapsteen (meestal een jadesteen) wordt een diepgaande schraaptechniek toegepast op het lichaam. De jadesteen heeft een diepgaande werking waardoor veel afvalstoffen in een korte tijd kunnen worden afgevoerd. Fijn om toe te passen wanneer veel stagnaties in het lichaam vastzitten.  

Telefoonnummer: 06 1085 7451

Prijs: 60 min. massage: €50,-

Reacties zijn gesloten.