IPL

IPL behandeling voor ontharen Beauty Day

U zult verbaasd zijn te weten dat bijna uw hele lichaam bedekt is met haar. Omdat het grootste gedeelte van deze haren fijn is en weinig kleur heeft is het meestal niet met het blote oog zichtbaar. Maar wanneer donkerder en dikker haar zichtbaar is op plaatsen waar u dat liever niet heeft en u eigenlijk genoeg heeft van de nooit afdoende methodes zoals scheren, harsen of epileren, dan wordt het tijd eens na te denken over de oplossing: Definitieve ontharing met de IPL.

WAT DOE JIJ AAN OVERBEHARING?

Hoe verwijdert de IPL het haar?

De IPL produceert lichtenergie in 1 of enkele pulsen welke geabsorbeerd wordt door het pigment dat zich onder in het haarzakje bevindt. De IPL geeft zijn energie in een fractie van een seconde vrij, net lang genoeg om het haarzakje te vernietigen, maar kort genoeg om het omliggende weefsel te ontzien. De unieke gekoelde kop van deze IPL helpt de huid nog eens extra te beschermen door de huid te koelen tijdens het vrijkomen van de lichtenergie.

Hoe lang duurt een behandeling?

Afhankelijk van het te ontharen gebied varieert de behandeling van 10 minuten (bijvoorbeeld bij de behandeling van een bovenlip) tot 1 uur (bij de behandeling van onder- en bovenbenen.) Vrijwel alle lichaamsdelen kunnen behandeld worden.

ontharen bij beauty day xperience

Wat mag u verwachten?

De IPL werkt in op de pigmentatie van de haren en is dus het meest effectief in de anagene fase. Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in deze fase bevinden, is het noodzakelijk om meer dan 1 behandeling te ondergaan voor men kan spreken van een volledige, definitieve ontharing.

  • De actieve groeifase is de anagene fase
  • Gedurende deze fase bevat het haarfollikel veel pigment
  • De overgangsfase ofwel de catagene fase, is de fase waarin het haar stopt met groeien, het haar bevat niet zoveel pigment meer
  • De rustfase of telogene fase zorgt ervoor dat oude haren langzaam het follikel uitgeduwd worden

Op de behandelde huidgebieden wordt de ongewenste haargroei tot 80% verminderd. De eventuele resterende haren zijn te licht van kleur.

Wat te doen voor en na de behandeling?

De volgende behandeling vindt plaats als een nieuwe serie haren in de groeifase komt.

Wij raden u aan vanaf 6 weken voor de behandeling de haren alleen nog maar te scheren of te knippen. Verder adviseren wij om voor de behandeling niet te zonnebaden of onder de zonnebank te gaan. Met een gebruinde huid is de MPIL behandeling minder effectief. Mensen met een lichte huid en donker haar zijn het geschiktst voor de behandeling. De behandeling zelf is niet pijnlijk. Door de huidvriendelijkheid van de IPL is de huid na de behandeling alleen wat rood en kan soms wat zwelling vertonen. Dit is echter afhankelijk van het huidtype. Op lange termijn zijn tijdelijke pigmentaties van de huid van het behandelde gebied mogelijk. Het is raadzaam om gedurende 6 weken na de behandeling de huid te beschermen met een hoge factor (SPF 30).

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.