Hannah geschiedenis

Ruim 40 jaar een begrip in ambachtelijke huidverbetering

geschiedenis hanna sinds 1979

Het ‘Dutch Design’ merk met een ongeëvenaardintensief huidverbeterend totaalconcept en een geheel eigen, unieke visie op productontwikkeling en behandelingen zag het licht in 1979. Inmiddels is het uitgegroeid tot een absoluut begrip op het gebied vanduurzame, ambachtelijke en professionele huidverbetering.

Het begon allemaal op 1 april in 1979 met een gedreven vrouw met een bijzondere huidverbeterende missie. Schoonheidsspecialist en huidtherapeut Hannie Hakze (1954-2006) schreef zich in bij de Kamer van Koophandelen had een heel duidelijk doel voor ogen. Op jonge leeftijd werd ze zelf geconfronteerd met acne en littekens. Zoekend in de wirwar van specialisaties en beloftes, besloot ze het heft in eigen handen te nemen. “Het gaat er niet om wat je voor de huid doet, maar wel hoe je dit doet”, was één van haar bekende credo’s. Iedere huid kan verbeterd worden en kan met de juiste methodes en technieken een gezonde, mooie en vitale toekomst tegemoet zien.

De befaamde hannah® bindweefselmassage

Door het zien van een film over hoe je het bindweefsel van het lichaam zuivert en kunt stimuleren, verdiepte Hannie Hakze zich volledig in deze materie en ging ermee experimenteren. Dit was dé start van de ontwikkeling van haar befaamde bindweefselmassage voor het gezicht. In samenwerking met professor dr. H.A.M. Neumann, hoogleraar dermatologie aan het Academisch Ziekenhuis te Maastricht, ontwikkelde Hannie haar bindweefselmassage verder door tot de Litteken- en Rimpelreductie Therapie. Doordat verzekeringsmaatschappijen en de media gefascineerd waren door deze techniek, werd deze na uitgebreid wetenschappelijk onderzoek op 22 oktober 1998 geoctrooieerd. Kenmerkend hiervan is de mogelijkheid tot de reductie van littekens van maar liefst 35 tot 80%! Een rimpel is een litteken van de tijd en met de technieken van Hannie Hakze worden tot op de dag van vandaag nog steeds spraakmakende resultaten gerealiseerd in de verbetering en reductie van rimpels. Waar Hannie destijds door haar vakgenoten met argusogen werd aangekeken vanwege de “huidverschuivingen” die de bindweefselmassage zou veroorzaken, is in de afgelopen decennia onomstotelijk bewezen dat deze intensieve massagetechnieken niet meer weg te denken zijn binnen de professionele beauty branche. Wie hannah® zegt, zegt dan ook vrijwel automatisch bindweefselmassage. Huidverbetering en bindweefselmassage zijn een onlosmakelijke combinatie.

Ruim 40 jaar 100% Made in Holland

Het was Hannie’s levenswerk en grote passie om haar kennis en bijbehorende methodes tot in de puntjes te ontwikkelen en voortdurend te verfijnen. Hierbij wilde ze een ieder de kans geven om zichzelf te helpen bij het verkrijgen én behouden van een mooie en vooral gezonde huid. Dat is nog steeds waar hannah® in 2019 voorstaat. Reeds 40 jaar een 100% Nederlands bedrijf én merk met eigen productontwikkeling, eveneens van Nederlandse bodem. Een merk met inmiddels bijna 40 innovatieve, huidverbeterende producten en een uniek assortiment dat zich jaarlijks verder uitbreid.

Authentiek en innovatief

Als merk heeft hannah® vanaf het begin een geheel eigen visie gehad op huidverbeterende producten. Zo zijn alle producten genderneutraal, zijn er geen aparte dag-, nachtcrèmes of oogcrèmes. Elke huid is uniek en producten worden hier nauwkeurig met respect voor de huid op afgestemd. Diverse hannah®-producten wonnende afgelopen jaren prestigieuze beauty awards, waarbij de nadruk op originaliteit, authenticiteit en innovatiebelangrijke highlights in alle juryrapporten vormde.

High five voor de hannah® huidcoaches

Zo’n 450 hannah® huidcoaches door heel Nederland zijn dagelijks bezig met ambachtelijke huidverbetering. Deze ervaren specialisten in huidverbetering weten als geen ander hoe ze het maximale uit de huid kunnen halen. Door iedere huid afzonderlijk voorafgaand aan elk behandelingstraject te meten, kan persoonlijk maatwerk qua behandelingen en producten worden ingezet. Een hannah® huidcoach geeft adviezen over onder meer het juiste thuisgebruik van de hannah® producten. Ook nuttige tips ten aanzien van gezonde voeding en lifestyle voor een mooie en gezonde huid maken onderdeel uit van deze coaching. Samenwerking tussen huidcoach en cliënt maakt hét grote verschil tussen alleen huidverzorging toepassen of daadwerkelijke huidverbetering genereren.

Meten is weten

Meten is Weten is een belangrijk credo van hannah®. Het vooraf zorgvuldig meten van de huid en het in kaart brengen van een aantal belangrijke parameters is een heel belangrijke eerste stap voor effectieve huidverbetering. De hannah® huidcoaches doen deze meting voorafgaand aan elke behandeling met behulp van de Skin Analyzer H99 2.0., om de salonbehandelingen en het daarbij behorende productadvies zorgvuldig op maat samen te kunnen stellen. Het belang van de hannah® Skin Analyzer is dus niet gering. Deze door NASA gebruikte en mede-ontwikkelde meetapparatuur laat niet alleen zien welke vocht- en vetwaardes de huid op dat moment heeft. Door deze waardes aan het huidoppervlak te meten, kan tevens gesignaleerd worden of de belangrijke natuurlijke hoornlaag van je huid wel voldoende intact is. Ook de pH-waarde oftewel de zuurgraad van de huid wordt vastgelegd, hetgeen uniek is voor de hannah® Skin Analyzer H99 2.0.

Duurzame huidverbetering en spraakmakende productlijnen

Er wordt bij hannah® al 40 jaar gewerkt vanuit de kern van een huidprobleem, waarbij duurzame resultaten worden beoogd. Door uit de huid te halen wat potentieel aanwezig is en door de juiste producten en behandelingen te combineren, bereikt de huidcoach het beste resultaat. Hiervoor zijn door de jaren heen verschillende spraakmakende behandelmethodes en productlijnen ontwikkeld, gericht op uiteenlopende huidcondities zoals de Clear-lijn, Sun Perfection, Red Line en de inmiddels steeds groter wordende ‘succes-familie’ van de hannah®Touch-producten (Touch of Silk, Brilliant Touch en de Touch of Colour).

Een robijnen bekroning

“Geef je huid een kans” en het ambacht “huidcoach” zijn onlosmakelijk verbonden aan duurzame huidverbetering. De afgelopen 40 jaar heeft hannah® als bedrijf en merk het nalatenschap van Hannie Hakze 100% uitgedragen en geperfectioneerd met anno 2019 een robijnen jubileum als dé ultieme bekroning op 4 decennia huidverbetering!

hannah producten verkrijgbaar bij beauty day xperience

Reacties zijn gesloten.